ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

неща в нашия дом отровни за домашните любимци
Грижа

10 неща в нашия дом - отровни за домашните любимци

Petworld
30 май, 2021

10 неща в нашия дом - Това е един от най-лошите кошмари на всеки домашен любимец. Кои предмети от бита са токсични за домашните любимци? Американското общество за превенция на жестокостта към животните (ASPCA) поддържа изчерпателен онлайн списък. Ето и част от тях, които вероятно присъстват и във вашия дом.

Ние от PetWorld ще напомним за нещата, които са отровни за домашния любимец , за да сме сигурни, че той няма да пострада:

Лекарства

Едни от най-срещаните неща, които са отровни за домашните любимци. Не забравяйте да държите лекарствата на недостъпно място и заключени, за да избегнете влизането на любопитни домашни любимци (особено котки) в шкафовете. Ако можете, съхранявайте хапчетата в оригиналните им опаковки със защита за деца.

Почистващи препарати

Повечето почистващи препарати на основата на битови химикали са отровни при поглъщане, но някои изцяло естествени продукти също могат да бъдат отровни. Продуктите, които съдържат етерични масла, като лавандула, могат да бъдат токсични за нашите котешки спътници.


Препарати против гризачи

Това се обяснява само по себе си. Обикновено са отрова, предназначена да убива гризачи.

Инсектициди

Инсектицидите са опасни препарати, предназначени за борба с насекоми и вредители. Инсектицидите често са на химическа основа и могат да причинят вреда при поглъщане.fleet устройство

Антифриз

Антифризът е токсичен за ВСИЧКИ животни. Ако видите разлят антифриз, не забравяйте да го почистите, за да предотвратите тежки последици. Антифризът трябва да се съхранява на недостъпно място и да се заключва.


Химикали за басейн и спа

Химикалите могат да бъдат отровни, ако ги погълнете. Уверете се, че химикалите за басейна са далеч от местата, достъпни за домашните ви любимци.

Тор

Торът осигурява хранителни вещества за растенията, но те често съдържат химикали, които са вредни за домашните любимци.

Това е един от най-често срещаните битови предмети, които са неприятели на нашите любимци и биха могли да им навредят сериозно. Отравянето с торове често се случва поради случайно поглъщане, когато домашен любимец се почиства, след като играе навън.

Оловна боя

Известно е, че оловото е токсично за хората, както и за домашните любимци. Ако се занимавате с „Направи си сам“ и използвате оловна боя (препоръчваме ви да наемете професионалист), уверете се, че домашните любимци не са в стаята и не забравяйте да изхвърлите правилно всички токсични отпадъци.


Някои растения

Има много интериорни растения, които са отровни за домашните любимци. Проучете внимателно всяко растение, преди да го закупите, за да избегнете проблема.счетоводна къща

Тесто с дрожди

От AKC: „Когато кучето яде тесто за хляб, маята в тестото продължава да кара тестото да се вдига, разтягайки стомаха му и отделяйки токсични нива на етанол в кръвта му.

Натискът на втасващото тесто може да имитира и да предизвика подуване, но истинската опасност е от алкохолната токсикоза. "

А какво трябва да знаем, когато в дома си отглеждаме домашен любимец, ще научите във вашата ветеринарна клиника или от тази статия.скандинавски мъх картина

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!