ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Домашен любимец –  съжителство с деца?
Любопитно

Домашен любимец – подходящ ли е за съжителство с деца?

Petworld
15 Юни 2021

Обикновено децата имат огромно желание да притежават животинка. Оказва се, че съжителството с животно е много полезно преживяване за детското развитие и изграждането на личността на човек.

Наличието на любимец е прекрасен инструмент за възпитаване на отговорност и съпричастност. Животинката отвлича вниманието от компютърните игри и телефоните и гарантира забавление.

Ние от PetWorld ще дадем нашите съвети относно това дали и колко е подходящо за Вашето дете да расте в компанията на домашен любимец.

Стараете се да сте добър родител и имате желание да зарадвате детето си? Желателно е да проучите в детайли всички необходими грижи и особености за грижата на вида животно и да внимавате, тъй като като стопани вие трябва да осигурите здрав и пълноценен живот.


Всяка част от семейството следва да бъде ентусиазитана и готова за активни грижи. За да не изпитвате колебания и да проучвате самостоятелно в непозната за вас материя, съществува вариант за консултация със специалист-ветеринар, който ще ви посъветва и помогне в много посоки.

За да направите правилен избор, съществуват множество фактори, с които трябва да се съобразите. Създайте списък с животинки, към които имате интерес.

Снимка за внимание
Това е предпоставка и възможност да имате нагледно всички ваши желания, за да изведете необходимите плюсове и минуси за да допринесете за пълноценния живот. Не подценявайте емоционалната привързаност на децата към животните, тъй като това дава сериозно отражение в личностното им развитие.


Личността и характера на детето са в основата на правилния избор. Дали то е спокойно, може ли да се справи с отглеждането на по-крехко същество? Дали реално нуждите на животното ще бъдат оправдани от способностите и желанието на вашето дете.

Да разгледаме примери за популярни домашни любимци

Рибите

Добър избор за начинаещите в отглеждането на животно. Те са изключително интересни и завладяващи за гледане, но освен това възпитават основни навици и отговорности за хранене и поддържане на чиста среда.

Те са чудесна отправна точка и възможност да отложите вземането на домашен любимец, които изисква по-голям брой отговорности, за по-късен етап.

Куче

Нов член на семейството. Поради широкото разнообразие от породи е лесно да откриете такава, която да съвпада с начина на живот на вашето семейство.


В зависимост от възрастта на детето, бихте могли да се спрете на различна порода. За да намерите подходяща порода за съжителство с деца, бихте могли да прочетете повече тук!

Котка

Класическият избор за домашен любимец. Котките, обикновено, са си самодостатъчни и не изискват ангажимента разходка, повече място или внимание, за разлика от кучето.

Не се нуждаят от постоянното ви присъствие и спокойно бихте могли да ходите на работа или на училище без да ги наглеждате.

Ако изборът е сведен до котка или куче, отново трябва да съобразите избора си с характера и възприятията на вашето дете. Ако детето ви е по независимо, котката вероятно ще се окаже сродната му душа.


Ако търсите малък домашен любимец, влечугото, което обитава клетка, е страхотен избор. Друго положително качество, е че след първоначалната инвестиция за оборудване на местообитанието му, разходите за живот са незначителни.

 Гръцките костенурки или гребенестите гекони са добри възможности за избор за децата, тъй като те нямат нищо против да се играе с тях.

Съжителството с папагал е интересно и подценено преживяване за цялото семейство. Папагалите са изключително интелигентни, отглеждат се лесно, не изискват много грижи и са дълголетни. Изборът за отглеждане на птиче е полезен и добър при съжителство с деца.

Морско свинче или хамстер – чудесен избор, ако нямате необходимото пространство. Отговорностите към него се свеждат до хранене, почистване на клетката и готови консумативи.

Морското свинче е с крехка психика и лесно може да бъде стреснато, което налага детето да бъде внимателно.счетоводни услуги

Ако обмисляте идеята за домашен любимец, не я оставяйте да се изплъзне. Това е невероятна възможност да възпитате в детето си отговорности и да му предоставите вълнения, емоции и любов.

Ако вече сте взели решението си в дома Ви да има и един четириног приятел, тогава е добре да изберете подходяща порода. В нашата статия по темата може да се запознаете с петте най-подходящи породи за целта.скандинавски мъх картина

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!