ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Най-големият зоомагазин в света
Любопитно

Кой е най-големият зоомагазин в света?

Petworld
2 Септември 2021

Зоомагазин - едно от любимите на места на всички любители на животните. В него може да откриете различни аксесоари и хранителни продукти за своите домашни любимци. Може и да се сдобиете с нов такъв.

Децата обожават този тип търговски обекти и често е трудно да ги отделим от витрината, по която с малката си лапичка почуква едно пухкаво и игриво паленце. А знаете ли къде се намира най-големият зоомагазин в света? В тази статия ние от "PetWorld" ще ви разкажаем!

Знаете ли, че къде на света има зоомагазин с площ от над 12 000 кв. м?

Най-големият зоомагазин в света е с площ от 12 000 кв.м.! Грандиозно, нали? Този зоомагазин е собственост на германеца Ноберт Заяц. Историята за създаването на този шокиращ с размерите и разнообразието си магазин е изключителнон интересна и дава начаото си още от детството на собственика си.

Каква е историята му?

В детството му родителите на Номерт му разрешавали да има колкото си иска доманши любимци стига да изпълни няколко условия.

Той може да ги отглежда само в мазето като нямал ограничение за бройката, стига всеки следващ да купува сам със спестените си пари. Ноберт получава първата си животинка, когато е едва на 4 години. Тогава родителите му купуват хамстер, който той обожава.


Няколко години по-късно, когато е вече на 8 години той притежавал общо 100 хамстера, които грижливо отглеждал в семейното мазе. В един момент той нямало как да ги съхранява в дома си и започнал да ги продава.

Снимка за внимание
Успехът с развъждането на хамстери го подтикнал да взима още и още различни животни...Преподавателите по биология започнали да водят учениците си на посещения в домашния зоомагазин на Ноберт, за да видят с очите си как става развъждането им.


През 1967 г., когато е само на 13 години Заяц става първият човек с официален лиценз за развъждане на папагали в Германия, което е начуван успех. На 18 годишна възраст, обаче е принуден да продаде голяма част от животните си, тъй като се наложило да стане част от немската армия.


След края на службата си Ноберт се прибира у дома, мислейки с какво иска и може да се занимава занапред.

Той случайно научава от свои познати, че в близост се продава вече оборудван и разработен зоомагазин. Тогава той прозира възможността да посвети живота си на своята голяма любов към животните и същевременно да може да се издържа.

Ноберт моли баща си за пари наем, с които успява да откупи търговския обект. Любителят на животните бързо се възвръща към своето детско хоби и зоомагазинът  потръгва изключително бързо и се разраства с всяка следваща година.как се проверява глоба за винетка

Какво се случва сега с най-големият зоомагазин?

Към днешната дата зоомагазинът, който носи името Zoo Zajac е с приблизителна площ от 12 000 кв. м с над 1000 аквариума, 70 водни басейна, 500 терариума, заграждения за котки и кучета, които са определени като най-моденрите в цяла Европа.

Обектът е толкова огромен колкото терминал на голямо европейско летище, нужни са ви часове, за да го разгледате ицяло. Зоомагазинът се радва на изключителна популярност и се е превърнал в същинска туристическа атракция.


През уикендите е посещаван от десетки хидяди хора малцина, от които обаче влизат, за да купят някое от животните. Посетителите са впечатлени от огромното разнообразие каквото не могат да видят и в голяма част от зоопарковете по света. В Zoo Zajac има четвърт милион еклемпляра от 3000 различни вида.


Ноберт Заяц е един чудесен пример, че детските мечти се сбъдват, стига да работиш усилено над тях. Неговият зоомагазин ще остане в историята като най-големият и най-впечатляващия за нашето столетие.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!