ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Обучение на куче _ Не изпълнява команди
Обучение

Обучение на куче | Не изпълнява команди. Какво да правим?

Petworld
3 Септември 2021

Обучение на куче - сложен и важен процес от съжителството ни с опашатите ни приятели.

Кучетата освен наши верни приятели могат да бъдат и големи пакостници. Някои от породите трудно се поддават на обучение и стопаните им се виждат в същинско чудо. Дори изпълнението на елементарни команди като „легни“, „седни“ и „на място“ са предизвикателство за тях.

Това не e обвързано с техния нисък умствен капацитет, а по-скоро със склонността им да се разсейват лесно. Преминаването на кола, катерица или интересен човек могат да откажат животното да изпълнява нарежданията Ви навън.

Днес ние от "PetWorld" ще си поговорим с Вас относно това, какво е важно да правим, за да имаме послушно куче.

Разсейващи елементи при обучение на куче

Първото и най-важно нещо е да определите кои са разсейващите елементи, които влияят на поведението на вашето куче.


За едни това може да са птиците, за други многото тичащи деца в парка, а за трети смяната на обстановката. Наблюдавайте кучето си в какви моменти не изпълнява команди, за предприемете съответните действия.

Разходките при обучение на куче


Редовните разходки са ключови за възпитанието и цялостното физическо и психическо състояние на едно куче. То трябва да бъде извеждано минимум по два пъти на ден, за да изразходва насъбраната в себе си енергия.

Много стопани споделят, че домашните им любимци са послушни, като войници у дома, но тотално неконтролируеми навън.


Това често се дължи на факта, че след като е било затворено цял ден или в продължение на няколко дни, кучето няма търпение да се наиграе на воля и отказва да изпълнява каквато и да било команда.валидност на електронна винетка

Кучето не ви разбирa

Знаете ли, че кучето не винаги разбира какво точно му казваме? Докато се стараем да го възпитаваме и учим на конкретни команди е важно да го правим достатъчно ясно и на достъпен език за животинката. Мнозина мислят, че да кажат само „седни“ с висок и назидателен тон е напълно достатъчно, но това далеч не е така.

Снимка за внимание
Важно да покажете на кучето какво точно искате от него чрез жестове, а след като го изпълни задължително да получи наградата.


Имайте предвид, че животните не винаги правят правилна асоциация между устната и вербалната команда. Много често те просто предполагат какво искате да направят и го изпълняват.валидност на винетка


Обучение на куче - Стрес

Както хората така и кучетата преживяват стресови ситуации, които влияят на тяхната психика. Това може да бъде и една от причините да отказват изпълнението на една или друга команда.

Нареждания като „седни“ и/или „легни“ го правят уязвимо за околните и вследствие на преживения стрес отказва да се подчини.

Назовавайте го по име

Нещо изключително важно е да назовавате кучето си по име. Това е начинът, по който то ще разберете, че говорите точно на на него в противен случай няма да е наясно, какво точно искате и от кого.

Обучение на куче - Гледайте го в очите

Кучето не напразно е наричано „най-добрият приятел на човека“ и също като него обича да бъде гледано право в очите, когато искате да му кажете нещо.


Направете, така че да му привлечете вниманието, за да задържи поглед върху вас максимално дълго време и чак след това произнесете командата.

Обучение на куче - Не променяйте командите

Ако издадете на кучето си команда „седни“ и веднага след това му кажете „долу“ то няма да знае какво точно искате от него. Не го обърквайте, за да може да запомни правилно какво се изисква от него.


Игрите с кучето са винаги весели и щури, но с възпитанието нещата стоят по друг начин. Не се притеснявайте и не се самобичувайте, като лош стопанин, защото животинката не изпълнява командата „на място“.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!