ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Грижа

ТОП 10 Игри на закрито | Как да поддържате кучето си активно

Petworld
15 Ноември 2023

Докато зимата обгръща света с ледените си пръсти, превръщайки парковете в мразовити пейзажи, а улиците в мразовити алеи, собствениците на кучета са изправени пред ново предизвикателство: да поддържат своите пухкави приятели активни и ангажирани на закрито. Новата статия на Petworld.bg е тук, за да спаси вас и вашето кученце от лапите на скуката през тези дълги, студени месеци.

1. Криеница с лакомства

Превърнете дома си в съкровищница, като скриете лакомства в различни кътчета и ъгли. Тази игра се докосва до естествените инстинкти на вашето куче за следене и търсене на храна, осигурявайки умствена стимулация, докато те търсят лакомствата си.

Започнете с лесни за намиране места и постепенно увеличавайте трудността, за да задържите вниманието на любимеца си.

2. Път с препятствия

Създайте импровизирано игрище за ловкост, като използвате домашни предмети като възглавници, столове и одеяла.

Преведете кучето си през този лабиринт от препятствия, за да подобрите не само физическата му сръчност, но и да укрепите връзката си чрез екипна работа и комуникация.

3. Дърпане на въже – с обрат

Дърпането на въже е класика, но може да я обогатите, като интегрирате команди като „пусни“ или „остави“. Това добавя ниво на обучение за послушание към играта, подобрявайки дисциплината и фокуса на вашето куче.

Бъдете търпеливи и постоянни с животинката. Не всеки любимец ще реагира светкавично на идеите ви за игра. Поради тази причина инвестирайте повече време ии се насладете максимално на процеса и прекараното време с любимеца ви.

4. Интерактивни играчки и пъзели

Инвестирайте в някои интерактивни играчки за кучета и пъзели, които предизвикват вашето куче да решава проблеми, за да получи своята награда. Тези играчки са фантастични, за да поддържат ума на вашето куче остър и ангажиран.

5. Научете нови трикове

Използвайте това време на закрито, за да научите кучето си на нови трикове или да затвърдите стари. Това не само засилва послушанието, но и осигурява умствена стимулация. Прости трикове като „преобръщане“, „преструване на мъртъв“ или “дай лапа“ могат да бъдат забавни и стимулиращи.

Процесът по обучението на куче може да е сложен и времеемък процес, но не се отказвайте. Бъдете търпеливи и регулярно инициирайте занимания, които ще затвърдят знанията на вашия любимец.

6. Преследване на балончета

Ако вашето куче е заинтригувано от сапунени балони, това може да бъде приятно занимание на закрито. Налични са безопасни, интригуващи за кучета балонюета, които вашето куче може да преследва и пука. Тази проста игра може да осигури часове забавление и физически упражнения.

7. Варианти на “донеси”

Ако имате коридор или голяма стая, нежна игра на “донеси играюката” все още може да бъде на забавна и интересна. Използвайте меки играчки, за да осигурите безопасност и го занимавайте, като хвърляте играчката в различни посоки.

8. Криеница на закрито

Скрийте се някъде в дома си и извикайте кучето си, за да ви намери. Тази игра не само осигурява физическа активност, но също така подобрява уменията за търсене на вашето куче и укрепва връзката между вас.

Студеното време навън не трябва да помрачава духа на вашия космат приятел. С малко креативност и адаптация можете да превърнете дома си в забавна, стимулираща детска площадка, която поддържа кучето ви във физическа и умствена форма. Така че прегърнете зимата с тези игри на закрито и гледайте как вашето куче процъфтява с радост и вълнение, дори когато навън е студено.

9. Забавна работа с аромати

Превърнете дома си в зона за откриване на аромати. Скрийте силно ароматизирани предмети като дреха или любима играчка на различни места и насърчете кучето си да ги намери. Тази игра използва техните естествени способности за душене и осигурява умствена стимулация.

10. Интерактивно хранене

Вместо обичайната рутина на хранене, използвайте времето за хранене като възможност за игра. Хранилките с пъзели или играчките за раздаване на лакомства карат вашето куче да работи за храната си, ангажирайки мозъка му и удължавайки времето за хранене.

Снимка за внимание
Бонус игра с балон Внимателно хвърлете балон към вашето куче и го насърчете да го държи във въздуха с помощта на носа или лапите си. Тази лека, игрива дейност е чудесна за координация и може да бъде доста забавна.

Друго забавление, което може да опитате е да поставите лакомство под една от три чаши и ги разбъркайте. След това оставете вашето куче да разбере коя чаша крие лакомството. Тази игра тества техните умения за решаване на проблеми и ги държи силно фокусирани.

Loading...
Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!