ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

дентална хигиена при кучето
Грижа

Как да поддържаме дентална хигиена при кучето в домашни условия?

Petworld
30 Юни 2021

Дентална хигиена при кучето или борбата срещу неприятната миризма от устната кухина на вашия домашен любимец? В 90 % от случаите това се дължи на наслагването на зъбен камък.Денталната хигиена е много важна за вашият космат приятел и неговото здраве за това ние от PetWorld сме събрали полезна информация как да се погрижите за този проблем .

Научаването как да поддържаме дентална хигиена при кучето в домашни условия е важно не само за поддържането на добра устна хигиена, но и за предотвратяване на сериозни здравни проблеми като зъбен камък и пародонтални заболявания.

Знаете ли, че наличието на зъбен камък и последващи възпаления на венци и зъби, би могло да навреди сериозно на вашия домашен любимец? По задълбочените инфекции, често пъти преминават по кръвта и засягат жизненоважни органи.

Грижата за денталната хигиена на домашните любимци е с основен приоритет и е жизненоважна за правилното му развитие.валидност на електронна винетка

Ето и няколко полезни съвета от PetWorld , за това как бихте могли да се грижите за устната хигиена и зъбите на вашето куче в домашни условия.

Причинители на вредите:

Множеството бактерии, които намират своето място в устната кухина, както и наличието на остатъци от храни, органични вещества и мъртви клетки от лигавицата, образуват така наречената зъбна плака. При нередовна устна хигиена и ненавременни мерки, в течение на времето се изгражда и зъбният камък.

Друга често срещана причина за образуването на зъбен камък е именно задържането на млечни зъби. Поради ред известни причини изникването на постоянните зъби бива възпрепятствано и млечните зъби остават. Това създава предпоставка за събиране на зъбна плака, множество бактерии и остатъци от храни между двата зъба.


Признаци за проблеми с устната кухина при кучетата:

Често, при наличието на някои от следните признаци, е необходимо да предприемете мерки и да се обърнете към специалист.

  • Зачервени и подути венци

  • Лош дъх

  • Кървене на венците

  • Избягване на по-твърди храни

  • Загуба на апетит

  • Апатия


Заболявания произтичаши от проблема:

В чести случаи възпалените венци в по-напреднали стадии са съпроводени от кървене и болки, по-известно като Гингвинит.

Снимка за внимание
В началните етапи инфекцията е съсредоточена в областта на венците и лигавицата на устната кухина. В по-напреднал етап възпалението се разпространява и към костта, което довежда до увреждания на самия зъб и неговото падане.


Сепсисът е инфекция, която е преминала по кръвен път към органи и системи на тялото, като би могла да стигне до обща инфекция на целия организъм.


Как бихте могли да предотвратите проблема:

Миене на зъби - Доказан метод за предотвратяване на проблеми в устната кухина на домашния любимец. Използват се специализирани четки и пасти за зъби, тъй като използването на човешки такива са токсични за животните и биха могли да навредят сериозно.

В много ситуации, манипулацията се оказва твърде сложна, тъй като любимците ни рядко позволяват изпълнението и. За това препоръчваме миенето на зъбите да се извършва още от ранна възраст, за да може животното да свикне с него.

Продукти за хигиена на устната кухина - Под формата на гел, спрей или други. Пазара предлага множество варианти за различен тип продукти, които намаляват образуването и натрупването на зъбна плака.счетоводни услуги цени


Лакомства за дентална хигиена - Лакомствата за дентална хигиена са изключително добре приети от всеки любимец, тъй като служат за средство за игра и награда.

Те разполагат със специализиран състав и форма, които забавят и в много случаи предотвратяват натрупването на плака. Разбира се, даването на дентални лакомства, следва да бъде контролирано, като се препоръчва максималната употреба от едно лакомство на ден.fleet устройство

Вид хранене - Вида храна за вашето куче е от основно значение. Тук превес заема и сухата гранулирана храна. Формата, твърдостта и нейният състав подпомагат механичното отстраняване на натрупаната плака. Домашните любимци и особено кучетата, които консумират мокра храна са по-предразположени към дентални заболявания и проблеми с устната кухина.

Най-ефикацният метод са редовни профилактични прегледи и консултации със специалист във ветеринарна клиника.

Изброените методи са подходящи за предотвратяването на появата на зъбен камък. При вече установено наличие на такъв, следва той да бъде отстранен механично от специалист.

Полагайте необходимите грижи за вашия любимец и му подсигурете здрав и пълноценен живот.скандинавски мъх картина

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!