ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Любопитно

Топ 10 породи кучета, които ОБОЖАВАТ котки

Petworld
4.12.23

Често пъти, много стопани и любители на животните имат желание да отглеждат и куче и котка в общо жилинще. Но възможно ли е? Съществуват породи кучета, които се разглеждат като изключително подходящи за съвместно съжителство с котки.

В тази статия на Petworld.bg ще рагледаме ТОП 10 породи кучета, които са с благ нрав и обожават котки. Използвайте примерите, за да сътвотите мир и спокойствие с четириногите си приятели

Голдън ретривър

Видно е защо кучетата от породата голдън ретрийвър са толкова популярен избор: тяхната любвеобилна природа. Тази тяхна нежност и дружелюбност ги прави много добри семейни кучета, които се разбират с възрастни, деца и други животни. В този списък разбира се са и котките!

Голдън ретрийвър

Други положителни техни черти са лесното обучение и благия им нрав. Те са много търпеливи и игриви, заради което са добри приятели на котките. Все пак набюдение при запознанство е препоръчително.

Лабрадор ретривър

Кучетата от породата Лабрадор ретрийвър са социални, не са агресивни и са приятелски настроени. Също като голдън ретривърите, лабрадорите са любезни и търпеливи към други домашни любимци.

Лабрадор ретрийвър

Често са хиперактивни и много интелигенти, поради което скуката може да е проблем за тях. Именно поради този интелект, те са лесно обучаеми, което е полезно, за да се контролират при съвместно съжителство с котки.

Басет

Кучетата от породата басет са спокойни и дори и мързеливи. Точно за това, те рядко биха показали интерес към техните котки съквартиранти. Обикновено имат и много мек характер и се социализират изключително лесно с други кучета и котки.

Басет

Единствения възможен проблем се явява отличното им обоняние. Басетите могат да са прекалено любопитни и да дразнят котките. Най-добре ще е да са израстнали с котката, но ако ситуацията не е такава, няма да е проблем за социализацията им с тях.

Кучетата от порода басет първоначално са развъждани за лов - тяхното обоняние е второто най-силно след Блъдхаунд породата
Френски монаси са искали късокрако куче което да може да души под храсти и в гъсти гори

Бигъл

Бигъл са порода енергични средни по размер кучета, с добър темперамент и любопитство. Поради тази висока активност те обичат да играят с когото или с каквото могат.

Бигъл

Могат да са инатливи и малко по-трудни за обучение, но въпреки това те отговарят добре на положителната подкрепа. За това те бързо разбират какво да правят и какво да не правят с котките. Това ги прави сред топ 10 породи кучета, които обожават котки.

Мопс

Мопс са наистина любвеобилна порода, способна да се разбира с други животни. Те са енергични и игриви, но след като изразходват енергията си са малко мързеливи. Лесни са за обучение, но и своенравни.

Мопс

Поради тяхната природа те биха станали много близки с други домашни любимци, включително и котки. Ниския им ръст е предпоставка, че няма да са и толкова плашещи за котките. Това ги прави добър избор за хората, които искат котките им да имат страхотни спътници!

Шотландската Овчарка

Шотландските овчарки са интелигентни кучета с мек темперамент, нежни и лоялни. Често се съобразяват с нуждите на други членове от семейството, дори и други домашни любимци. Те са енергични и се радват на физическата и умствената стимулация, но лесно се адаптират към по-тихи среди. Много са послушни и са лесно податливи на команди и при обучение.

Шотланска овчарка

За съжителство с котки, тази порода е страхотен избор! Мекия им характер ги прави лесни за съжителсво с понякога нетърпеливите котки. Инстинктът им за пастирство може да се прояви съжителство с котки, но тогава ще е много по-сдържан и ще напътства своя четириног приятел.

Шотландската овчарка се разденя на два подвида - грубо коли и късокосместо коли. Различават се по това че грубото коли е дългокосместо и пухкаво, като исторически пребивава в Шотландия. Късокосместото коли има къса и груба козина и основно е пребивавало в Уейлс.

Боксер

Кучетата от породата боксер са познати с добрата и игрива природа, заради което често са избирани от семейства с деца. Обучават се сравнително лесно, но са и малко инатливи.

Боксер

При правилно запознанство с котки те могат да съжителстват с тях много лесно. Може и да се наложи известно количество обучение, за да се разбират максимално добре с котки.

Брабантският буленбайсер е приет за родоначалник на боксера. В миналото тези кучета са развъждани от ловците, тъй като са най-добрият помощник в лова.
Произхода на името на тази порода не е ясен, но има теория че е заради особеността, че застават на задните си крака и размахват предните - като боксьор!

Коли

Кучетата от породата коли са нежни и лоялни, и се разбират много добре с други животни. Високо интелигентни и енергични, те се нуждаят от много стимулация. Въпреки по-високите изисквания се обучават лесно.

Коли

Около котки са добри и меки животни, но овчарския инстинкт може да се прояви около четирикраките им съжителници.

Папилон

Умни и приятелски настроени, те са лесни за обучаване и лесни за гледане. Харесват физическата активност, но се и наслаждават на спокойната почивка. Обучават се лесно и бързо.

Папилон

Сред котките, те са не са агресивни, а много спокойни и добре съжителстват заедно. Лесното и бързо обучение ги прави много въчприемчиви към различният темперамент на котките.

Малтийски кучета

Нежни, приятелски настроени и доверчиви, Малтийска болонка са популярен избор за семейства с деца и други любимци. Не са особено енергични - нуждаят се от малко фиически стимулация и след това обикновено обичат да лежат.

Малтийска болонка

Мекия и спокоен характер на тези кучета ги прави добър избор за хора които не могат да изберат между куче и котка.

Има разни причини по които един човек би искам и куче и котка. Дали е личен избор, любимец на съквартирант или на партньор. Каквато и да е причината е добре да се знае кои кучета са добри с котки. Добре е да се има предвид, че характера на различните породи кучета и котки са огромен фактор. Въпреки тези общи черти, понякога едно куче и една котка не могат да живеят заедно. Всичките са за различни причини, това са топ 10 кучета които обожават котки, представени ви от Petworld.bg.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!