ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Нов домашен любимец
Любопитно

Нов домашен любимец - Какво трябва да знаем? | Част 1

Petworld
15 Юли 2021

Нов домашен любимец | Голяма част от стопаните, които за първи път се сдобиват с домашен любимец, не са направили първоначално проучване и не са добили необходимите знания и умения за отглеждането на любимеца.

Изборът на нов домашен любимец изисква внимателно проучване на потребностите и начина на живот на семейството.

Това са умения, с който можете да се запознаете и в процеса на отглеждане. Но основните неща, които трябва да знаете, още преди да сте  го завели в дома си, са изключително важни, за да създадете подходяща среда за съжителство с животно и да положите основите за правилни грижи за новия член на семейството.

Ние от PetWorld ще споделим с читателите ни основните стъпки, които трябва да предприемем, когато си вземем нов домашен любимец:

Посещение при специалист ветеринар

Направете проучване, като разгледате за отговорен специалист, които е професионалист в областта си и има необходимия опит. Намерете ветеринар, който е добър, ангажиран и надежден, тъй като трябва да му се доверите от самото начало.

Първоначалният обстоен преглед се извършва за определяне на общото здравословно състояние на вашия любимец. Необходимо е да се извърши обезпаразитяване за вътрешни и външни паразити.


Докторът, следва да установи дали са налични отклонения в здравословното състояние на животното. По този начин поставяте началото на редовната профилактика за превенция и сигурност.

Информирайте се

При първото ви посещение при ветеринар е точният момент, в който бихте могли да зададете всичките си въпроси, във връзка с отглеждането.

Задължително се информирайте за подходящия режим на хранене и съответно необходимата дневна дажба храна; необходимата активност или продължителността на разходката според нуждите на конкретната порода заболявания и клинични проблеми, към които са предразположени; как да реагирате според специфични състояния, като подуване на корема, летаргия, повръщане, диария и други.


По този начин, следва да бъдете подготвени и да знаете за какво да внимавате и как безпроблемно да реагирате във всяка ситуация.fleet устройство

Ваксинация и обезпаразитяване

Ваксините са изключително важна част от грижата за здравето на нашият любимец. Те подсигуряват на любимците ни добри условия за живот и ограничават възможността от опасности за здравето на нашите любимци.

Снимка за внимание
Консултирайте се със ветеринар за изготвяне на ваксинационен календар, който трябва да следвате изключително стриктно. Не забравяйте и вътрешното и външно обезпаразитяване. Съветваме ви да се консултирате, за вида и количеството предлагани препарати, със специалист ветеринар.


Какво да закупим

Необходимо е още преди да вземете вашият любимец, независимо от това дали е куче или коте, да се сдобиете със следните неща:

Храна– съветваме ви да се консултирате със специалист, за да  вземете храна, която е подходяща за правилното развитие на любимеца. Консултацията трябва да включва и периода, в който е необходимо да се консумира тя, тъй като съществуват храни за кучета и котки от различна възраст.

  • Купи за вода и храна

  • Клетка за транспортиране

  • Легло за любимеца

  • Играчкивалидност на електронна винетка

  • За кучетата – пелени за изпълняване на хигиенните им нужди

  • За котките – котешка тоалетна, пясък за котешка тоалетна, лопатка и съоръжение за драскане.

Обучение

Кучето, което не е научено на основни команди следва да бъде разхождано с повод. Важни помощни средства при обучението му са дълга каишка, играчки, лакомства и вашата интонация на гласа.

Основните команди, които трябва да научат за да стартирате с обучението, са да стои до вас, да идват при вас, да сядат и да не скачат по чужди хора.

Обърнете специално внимание на вашия нов член на семейството и задължително се обърнете за консултация по всякакви въпроси с ветеринар.регистрация на фирми

Грижата за нова животинка е ангажимент, в името на здравето и грижата за нов член от семейството.скандинавски мъх картина

Loading...
Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!