ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Най-бързите кучета
Любопитно

Най-бързите кучета – Топ 10 опашати лекоатлети

Petworld
4 ноември, 2022

Обичате ли да живеете в бързата лента и търсите космат спътник, който да сподели вашия динамичен начин на живот? Докато някои малки косматковци са били отглеждани да бъдат бързи, други просто искат да стигнат накъдето отиват и то максимално бързо, така че може да се каже, че бързината е част от природата им!

Най-бързите кучета са страхотни семейни домашни любимци, които могат да свършат възложената им работа или да научават трикове, използвайки уменията си за… е, практически за летене!

Въпреки че повечето кучета могат да тичат доста бързо, определено има породи, които са създадени да се движат и може да са вашият перфектен приятел за бягане.

Точно тези породени заслужено попадат в класацията на най-бързите кучета. Вижте топ 10 на най-бързите кучета в света, за да знаете точно кой да изберете за джогинг партньор.

Хрътка

Най-голямата награда за най-бързо куче определено отива при хрътката! Хрътката заслужено оглавява класацията на най-бързите кучета. Кучетата от тази порода са невероятно добри в бягането и високият им ръст създава красива картина, докато се движат със зашеметяващите 72 километра в час.

Те са едни от най-нежните породи и са също толкова щастливи да преследват дребно животно, колкото и да се излежават до вас и да споделят тези прекрасни моменти на уют. Да, няма да надбягате хрътката, но определено ще се забавлявате много в игрите с нея.

Салуки

На второ място попада сакули със своята впечатляваща максимална скорост от 67 километра в час. Бягането е това, което те правят от хиляди години.

Това куче е отгледана за преследване на зайци, но те са щастливи да бъдат и семеен домашен любимец. Изведете ги на бягане или плуване. Така или иначе, за тях е важно да бъдат във вашата компания, въпреки че винаги ще сте губещият партньор по бягане.

Афганска хрътка

Друг впечатляващ лекоатлет със скорост от 64 километра в час е афганската хрътка. Красива е гледката на дългата козина, която се развява на вятъра, докато тези косматковци минават покрай вас с главозамайваща скорос.

Високо и елегантно, това кученце ще се движи също толкова бързо, преследвайки дребен дивеч, колкото и към дивана! Те обичат да се движат и обичат да си почиват. Афганската хрътка е страхотно семейно куче, особено подходящо за семейства с деца.

Унгарска визла

Какво ще кажете за външен вид, интелигентност и скорост, събрани в едно? Унгарската визла е средно голямо куче, макар че повече напомня на скала от мускули .

Много слабо, но пълно с мускули, това куче може да търси, да носи, да плува или просто да бъде най-добрият ви приятел. Помолете ги каквото и да било и те с радост ще се подчинят. Опитайте се да сте в крак с този бегач с 64 километра в час!

Уипет

64 километра в час е просто типична разходка в парка за дружелюбния уипет, което заслужено му отрежда място в класацията на най-бързите кучета.

Това средно голямо куче е изпълнено с огромен характер и очарователна личност, но по-добре е да побързате с прегръдките, преди да са започнали отново да тичат. Това кученце обича да гони и е отгледано за лов на малки гризачи.

Джак Ръсел териер

Малко куче влиза ли в плановете ви? Имате ли нужда от бурен спътник, който може да тича като вятъра? Джак Ръсел териерът може да е вашият най-добър избор.

61 километра в час е достатъчно бързо за повечето ловци, които се нуждаят от куче-компаньон. Кучетата от тази порода са създадени да преследват лисици, така че този дребен симпатяга лесно може да се справи с вашата сутрешна джогинг рутина, или децата ви, които изглежда никога не изчерпват енергията си.

Далматинец

Ако виждате петна пред очите си, това може да е от бързия крос, който току-що завършихте, а може и да е уникалната окраска на вашия опашат партньор в бягането. Далматинецът, всъщност, може лесно да ви надбяга със своя тръс от 59 километра в час.

Тази стара порода от 1600 г. е майстор в това да бъде доверен спътник и защитник. Не се замисляйте твърде дълго и вземете това кученце като чудесно допълнение към вашето семейство.

Борзая

В класацията мигновено се изкачва и руската хрътка борзая със своята забележителна бързина и пъргавина. Това куче може да се движи със скорост 57 километра в час, докато дългата му козина се вее на вятъра.

Тази порода е средно висока на ръст и със страхотен външен вид. Когато не бърза из двора, борзая да щастливи да се излежават на дивана до вас.

Доберман

Доберманът отдавна се използва като охранително и полицейско куче поради способността си да преследват нарушителя с бързина и ловкост.

Дори и много да се постараете, едва ли ще можете да достигнете 52-та километра в час, които доберманът може да достигне без дори да се изпоти. Високи, изящни и слаби са техните физически характеристики, но по размер на любовта, сърцата им са гиганти.

Бордър коли

Достатъчно бързо ли е 48 километра в час за работата, която е нужно да бъде свършена? В такъв случай бордър коли е перфектният кандидат за позицията и може да започва от утре!

Бордър коли е чудесен избор за семеен домашен любимец или помощник във фермата. Това средно голямо кученце е щастливо да работи или да играе. И скоростта им помага да изразходват цялата тази енергия, която кипи вътре в тях. Една добра тренировка за това куче, моля!

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!