ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

 да научим кучето на команда "Легни"?
Обучение

Обучение на куче | Как да научим кучето на команда "Легни"?

Petworld
29 ноември, 2021

Команда „Легни“ е една от базовите, с които да стартирате обучението и дресировката на вашия четириног приятел.

Добре знаем, че да бъдеш стопанин на куче не означава просто да отделяш по 30 минути сутрин и вечер за разходка и малко игри, а да си истински отдаден и да допринасяш с голямо количество грижи, търпение и упоритост към живота на твоето опашато приятелче.

Малките кученца са много палави и игриви точно като малките деца. Те имат нужда от забавления, разходки, простор и възпитание на куче. От малки трябва да се научат какво е позволено и какво не както и да ви случат много внимателно, защото именно вие сте техните стопани.

След като в предишната статия си говорихме как да научите кучето си да изпълнява командата „седни“, днес ще ви дадем насоки за друга команда - „легни“.

Тя не е от трудните са усвояване, но все пак има своите тънкости, за които ще разберете в следващите редове.
Команда "Легни"

Стъпки – Команда „Легни“:

1 Първата стъпка е да привлечете вниманието на животинката като държите любимото лакомство.
2 Доближете го близо до нослето, но не позволявайте да го захапе или оближе.
3 Произнесете високо и ясно името на кучето, а след това и команда „легни“ – „Тара, легни!“. Доближете лакомството към земята, за да може кучето да легне и го окуражете с ведър тон. Разбира се, това едва ли ще се случи още при първия опит, но бъдете търпеливи.
4 В случай, че изпълни успешно команда „легни“ му дайте лакомството и нежно го погалете.
5 Повторете действието около 5-6 пъти, за да може кучето ви да схване по-добре идеята на занятието.

Какво да правим, ако кучето ни категорично отказва да изпълнява команда „легни“?

В този случай изчакайте кучето да легне самостоятелно, погалете го и кажете командата „легни“ като след това го наградите с любимото му лакомство.

Правете това по няколко пъти и избирайте различни локации. След като кучето започне да изпълнява командата при всяко заявяване може да спрете с предлагането на лакомства.валидност на винетка

Преди да стартирате обучението на основните команди е важно да научите кучето да разпознава името си и да ви гледа в очите щом го повикате.

По този начин ще изградите по-силна връзка и то ще възприема много по-лесно всичко, на което желаете да го научите. Можете да се опитате да му привлечете вниманието с различни звуци и думи като „хей“, „виж“ и т.н.

Тази начална част от цялостното обучение на животинката ще ви отнеме най-кратко време, но ще ви свърши чудесна работа. Така съвместното съжителство ще бъде много по-улеснено, а обучението на всички необходими команди ще се случва за минути.
Команда "Легни"

Какво да предприемем при куче с характер?

Някои породи кучета са изключително своенравни и изискват месеци усилена работа и огромно търпение от страна на стопаните си докато благоволят да усвоят дадена команда.

За целта има не малко, центрове, хотели, училища и клиники, които предлагат услугата „обучение на куче“. На подобни места работят редица доказани специалисти в областта, които ще помогнат на вашето куче да бъде възпитано и да минимизира максимално пакостите, които прави.Не се колебайте да потърсите помощ, защото и най-добрите стопани не винаги могат да бъдат и най-добрите учители.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!