Обучение

Обучение на куче | Как да научим кучето на команда "Легни"?

Petworld
29 ноември, 2021
8 мин

Команда „Легни“ е една от базовите, с които да стартирате обучението и дресировката на вашия четириног приятел.

Добре знаем, че да бъдеш стопанин на куче не означава просто да отделяш по 30 минути сутрин и вечер за разходка и малко игри, а да си истински отдаден и да допринасяш с голямо количество грижи, търпение и упоритост към живота на твоето опашато приятелче.

Малките кученца са много палави и игриви точно като малките деца. Те имат нужда от забавления, разходки, простор и възпитание на куче. От малки трябва да се научат какво е позволено и какво не както и да ви случат много внимателно, защото именно вие сте техните стопани.

След като в предишната статия си говорихме как да научите кучето си да изпълнява командата „седни“, днес ще ви дадем насоки за друга команда - „легни“.

Тя не е от трудните са усвояване, но все пак има своите тънкости, за които ще разберете в следващите редове.
Команда "Легни"

Стъпки – Команда „Легни“:

1 Първата стъпка е да привлечете вниманието на животинката като държите любимото лакомство.
2 Доближете го близо до нослето, но не позволявайте да го захапе или оближе.
3 Произнесете високо и ясно името на кучето, а след това и команда „легни“ – „Тара, легни!“. Доближете лакомството към земята, за да може кучето да легне и го окуражете с ведър тон. Разбира се, това едва ли ще се случи още при първия опит, но бъдете търпеливи.
4 В случай, че изпълни успешно команда „легни“ му дайте лакомството и нежно го погалете.
5 Повторете действието около 5-6 пъти, за да може кучето ви да схване по-добре идеята на занятието.

Какво да правим, ако кучето ни категорично отказва да изпълнява команда „легни“?

В този случай изчакайте кучето да легне самостоятелно, погалете го и кажете командата „легни“ като след това го наградите с любимото му лакомство.

Правете това по няколко пъти и избирайте различни локации. След като кучето започне да изпълнява командата при всяко заявяване може да спрете с предлагането на лакомства.валидност на винетка

Преди да стартирате обучението на основните команди е важно да научите кучето да разпознава името си и да ви гледа в очите щом го повикате.

По този начин ще изградите по-силна връзка и то ще възприема много по-лесно всичко, на което желаете да го научите. Можете да се опитате да му привлечете вниманието с различни звуци и думи като „хей“, „виж“ и т.н.

Тази начална част от цялостното обучение на животинката ще ви отнеме най-кратко време, но ще ви свърши чудесна работа. Така съвместното съжителство ще бъде много по-улеснено, а обучението на всички необходими команди ще се случва за минути.
Команда "Легни"

Какво да предприемем при куче с характер?

Някои породи кучета са изключително своенравни и изискват месеци усилена работа и огромно търпение от страна на стопаните си докато благоволят да усвоят дадена команда.

За целта има не малко, центрове, хотели, училища и клиники, които предлагат услугата „обучение на куче“. На подобни места работят редица доказани специалисти в областта, които ще помогнат на вашето куче да бъде възпитано и да минимизира максимално пакостите, които прави.Не се колебайте да потърсите помощ, защото и най-добрите стопани не винаги могат да бъдат и най-добрите учители.

Коментари

Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!