ОБУЧЕНИЕ ЗА ПОД 10 ДНИ

Вземи БЕЗПЛАТЕН наръчник със съвети за бързо обучение. Как да го научиш на невероятни трикове? Прочети тук!

Домашен препарат срещу бълхи
Здраве

Домашен препарат срещу бълхи

Petworld
7 септември, 2022

Домашен препарат | Ако сте собственик на домашен любимец, мисълта, че вашата любима котка или куче може да хване бълхи и да страда от неприятния сърбеж, който те причинчват, може да създаде постоянно напрежение в ежедневието ви.

Тези паразити се хранят с кръвта на животните и лесно могат да се превърнат в проблем в дома ви, като дори започнат да хапят и нападат и хора, освен вашите космати приятели. За това сме ви подготвили статия за домашен препарат срещи бълхи!

Домашен препарат срещу бълхи

Знаете ли, че бълхите са шампиони на дълъг скок сред насекомите. За жалост, този впечатляващ за бълхите факт носи много неприятности за хората и домашните им любимци, защото означава, че да „хванеш“ бълхи е доста лесно и разпространено, поне сред кучетата и котките. 

Ако смятате, че в дома ви има проблем с бълхи, или пък искате да се предпазите от тези скачащи натрапници, то днешната статия ще ви се стори наистина полезна, защото в нея ви представяме 5 бързи и лесни начина да се отървете от тях. Открийте най-ефективната рецепта за домашен препарат срещу бълхи по-долу.

Домашен препарат срещу бълхи – Веро

Да, точно така, един домашен препарат срещу бълхи вече стои спокойно и необезпокоявано във вашата кухня и това е верото. Това домашно лекарство срещу бълхи се използва за създаване на капан за бълхи с помощта на препарат за съдове и малко вода.

Всичко, което трябва да направите е да напълните чиния или купа със смес от топла вода и веро и да я поставите в стаите в къщата си, където бълхите са най-активни или стаите, които обикновено се обитават от вашите домашни любимци.

Разтворите от вода и веро действат като лепило, което улавя бълхите поради високия вискозитет на разтвора. Трябва да повтаряте този метод с новонаправен разтвор всеки ден.

За да работи ефективно този домашен метод срещу бълхи, то трябва да се извършва през нощта. Това е така, защото бълхите са нощни създания.

Предполага се, че поставянето на свещ близо до разтвора ще подсили ефективността на този препарат срещу бълхи, но това не се препоръчва поради потенциалната опасност от пожар, който може да причини открит пламък без надзор.

Домашен препарат срещу бълхи – Билков спрей

Ефективните домашни средства срещу бълхи включват и използването на билков спрей против бълхи. Този естествен домашен препарат срещу бълхи се прави от нетоксични продукти, намиращи се в дома ви, което го прави подходящ за използване около домашни любимци и деца.

Домашен препарат срещу бълхи

Забъркайте спрей против бълхи, като смесите 4 литра оцет, 2 литра вода, 500 мл лимонов сок и 250 мл хамамелис в голяма бутилка със спрей.

Преди да използвате този домашен препарат срещу бълхи в дома си, трябва да почистите старателно с прахосмукачка, като изпразните съдържанието й във външен кош и изперете спалното бельо/възглавниците, които биха могли да бъдат заразени.

След като това приключи, напръскайте естествения препарат с дома си, като се фокусирате върху килими, мебели, постелки за домашни любимци, первази и подове.

Домашен препарат срещу бълхи – сода за хляб

Ако ви е трудно да разберете как да се отървете от бълхите, знайте, че едно от най-ефективните домашни средства за контрол на бълхи е прахосмукачката. Чистенето с нея помага да се отървете от бълхите, като ги премахнете от влакната на вашите килими и мебели.

Въпреки това, има начин, по който можете да увеличите ефективността на този метод, нужно е да използвате сода за хляб.

За да подейства този домашен метод, поръсете сода за хляб върху килимите и мебелите си. Вземете твърда четка и я втрийте в тъканите. След това почистете старателно с прахосмукачка дома си. Изпразнете съдържанието на прахосмукачката в торба и я поставете във външна кофа за боклук.

Домашен препарат срещу бълхи – Лимонов разтвор

Домашен препарат срещу бълхи

Ефектът на това естествено средство за борба с бълхи се състои в направата на цитрусов спрей. Който да се използва върху заразените мебели. За да направите този спрей против бълхи, нарежете лимон на тънко и го добавете към литър вода, след това оставете да заври.

Оставете цитрусовия разтвор да престои една нощ и го изсипете в спрей бутилка. На следващия ден напръскайте с лимоновия спрей заразените места в дома ви – дивани, постелки за домашни любимци, столове и т.н. Не накисвайте, а само навлажнете.

Домашен препарат срещу бълхи – Розмарин

Розмаринът е чудесен продукт за борба с бълхите. Може да се използва за лечение на леки зарази, както и върху домашни любимци. Този пример за естествен препарат срещу бълхи се използва за създаването на прах, който да се прилага за борба с бълхи във вашия дом.

За да направите билков прах срещу бълхи с помощта на розмарин. Поставете тази билка с малко рута, пелин, копър и мента в хаванче и смелете на прах.

След това го поръсете върху вашите мебели, постелки за домашни любимци и навсякъде другаде, където подозирате, че има бълхи. Розмаринът е естествен репелент срещу бълхи. Той няма да се отърве от бълхите, но ще помогне да ги отблъснете.

Домашен препарат срещу бълхи – Растения репеленти

Последният естествен начин да се отървете от бълхите е да използвате особеностите на растения, които помагат за отблъскването на тези насекоми. Някои растения съдържат специфични масла, съединения и химикали, които бълхите мразят и ще се опитват да избягват.

Има набор от различни растения, които отблъскват бълхите. Отглеждането на тези растения в дома ви в саксии и цветни лехи е страхотно естествено домашно средство срещу бълхи.

Растения, които ще ви пазят от бълхите са:

  • Блатна мента/пенироял
  • Хризантема
  • Лавандула
  • Мента
Loading...
Споделяне

Последвай ни

Instagram лого

petworld

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим ти, че си част от нашето семейство!